Wortel-bloemkoolsoep met kokos en curry

wortel-bloemkoolsoep

Met de winter voor de deur (of beter gezegd al binnen in huis) kan een lekkere tas soep heerlijk smaken.

Zelf ben ik fan van deze wortel-bloemkoolsoep met kokos en curry.

Wortel-bloemkoolsoep met kokos en curry
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 gram wortelen (ongeveer 6 wortelen)
  2. 500 gram bloemkool (dit is normaal een ganse bloemkool)
  3. 2 sjalotten
  4. 2 blikken kokosmelk
  5. 3 eetlepels curry
  6. 2,5 liter groentenbouillon (of water met 5 bouillonblokjes)
  7. peper en zout
Instructions
  1. Snij de bloemkool in roosjes en de wortelen in stukken, zelf schil ik deze niet (enkel de uiteinden verwijderen). Snij de sjalotten grof.
  2. Breng de groenten samen met de bouillon aan de kook.
  3. Laat ongeveer 25 minuten doorkoken.
  4. Voeg de kokosmelk en de currypoeder toe en mix de soep glad
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply