Paprika-tomatensoep

Nood aan vitamientjes in het koude weer, probeer dan eens deze paprika-tomatensoep.

Paprika-tomatensoep
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 rode paprika's
  2. 2 tomaten
  3. 1 ui
  4. 1,5 liter kippenbouillon (of 1,5 liter met 3 blokjes kippenbouillon)
  5. 1 eetlepel currypoeder
  6. 1 eetlepel paprikapoeder
  7. 1à2 eetlepel(s) kruidenkaas
  8. Klontje boter
  9. Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
Instructions
  1. Snij de groentes in grove stukken
  2. Laat een klontje boter smelten in een ruime kookpot
  3. Voeg eerst de ui toe en daarna de paprika en tomaten
  4. Kruid met het curry- en paprikapoeder
  5. Stoof de groentes even aan tot ze halfgaar zijn
  6. Voeg dan de bouillon en bouquet garni toe
  7. Breng aan de kook
  8. Zodra alles kookt verlaag je het vuur en laat je dit ongeveer 20 minuten verder garen (tot alles gaar is)
  9. Mix de soep en voeg daarna de kruidenkaas toe. Laat alles nog eens doorkoken en serveer
Notes
  1. Lekker met kippengehaktballetjes
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply