Risotto met groene asperges, peultjes en zeebaars

Risotto met groene asperges, peultjes en zeebaars

Risotto is een smeuïge rijst die afgewerkt wordt met Parmezaanse kaas. Je kan verschillende zaken eraan toevoegen, ik koos voor asperges, peultjes en zeebaars.

Risotto met groene asperges, peultjes en zeebaars
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 zeebaarsfilets op vel (groot genoeg om in twee te snijden)
  2. 1 tas risotto
  3. 2 tassen water
  4. 200 gram groene asperges
  5. 75 gram peultjes
  6. 75 gram Parmezaanse kaas (of meer of minder naargelang de eigen smaak)
  7. 1 kippenbouillonblokje
  8. Olijfolie
Instructions
  1. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Voeg hieraan de risottorijst toe. Laat eventjes meebakken.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Eenmaal het kookt, verlaag dan het vuur naar een lage stand.
  3. Snij de kontjes van de asperges en snij ze dan in twee. Snij ook de peultjes in twee. Stoof deze in een steelpannetje beetgaar. Voeg eventueel wat water bij om het proces te versnellen.
  4. Als de risotto bijna gaar is, neem dan een grote pan, voeg hier olijfolie aan toe. Snij de zeebaars in twee, kruid met peper, zout en/of viskruiden. Bak de vis eerst op het vel.
  5. Draai de vis na enkele minuten om (wanneer de vis gemakkelijk loskomt van de pan is deze goed)
  6. Werk nu de risotto af, voeg de Parmezaanse kaas toe en de groentjes. Roer alles voorzichtig door elkaar.
  7. Doe een lepel risotto op een bord en werk af met een stukje zeebaars.
Notes
  1. Deze porties zijn voor een voorgerecht
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply