Risotto met asperges en bacon

Risotto

Risotto is een smeuïg rijstgerecht dat je aanvult met groentjes en vlees of vis. Ik koos voor een variant met asperges en baconreepjes.

Risotto met asperges en bacon
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. Anderhalve kop risotto
  2. 3 koppen groentenbouillon
  3. 200 gram groene asperges
  4. 200 gram baconreepjes
  5. 75 gram Parmezaanse kaas
  6. Klein klontje boter
  7. Provençaalse kruiden
  8. Laurierblaadje
  9. Olijfolie
Instructions
  1. Doe een scheutje olijfolie in een kookpot.
  2. Voeg de risotto toe en laat even stoven. Zorg dat rond elke rijstkorrel olijfolie is.
  3. Voeg de groentenbouillon toe en breng aan de kook. Van zodra deze kookt, mag je dit verder op een laag vuurtje laten garen, tot al het water is opgenomen.
  4. Neem ondertussen een steelpan. Doe hierin een scheutje olijfolie.
  5. Bak de bacon aan, snij de asperges in drie stukken en voeg deze bij de bacon. Doe er een klein scheutje water bij zodat de asperges mooi garen.
  6. Kruid goed aan met peper, Provençaalse kruiden en een laurierblaadje.
  7. Wanneer de rijst gaar is, voeg dan een klein klontje boter toe en de Parmezaanse kaas. Roer alles goed om, voeg dan de bacon en asperges toe en roer nog eens goed door.
  8. Klaar om te serveren!
Notes
  1. Dit is een recept voor 4 personen als voorgerecht.
  2. Gebruik bij voorkeur Arborio-rijst als risottorijst.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply