Mini cheesecake

Mini cheesecake

Zin in een relatief licht dessertje, dan is deze cheesecake iets voor jou. Maak het extra romantisch door gebruik te maken van hartvormpjes.

Mini Cheesecake
Serves 12
Write a review
Print
Ingredients
  1. 175 gram volkorenkoekjes
  2. 55 gram gesmolten boter
  3. 450 gram platte kaas met fruit (gemixte versie of met een laagje fruitconfituur eronder, beide kunnen)
  4. 4 blaadjes gelatine
  5. 30 ml kokend water
  6. Garnering naar keuze: Aardbei, blauwe bessen, framboosjes...
Instructions
  1. Verkruimel de volkorenkoeken tot gruis
  2. Meng de gesmolten boter hieronder en mix alles goed door elkaar
  3. Doe in de vormpjes en druk stevig aan
  4. Laat minimum 1,5 uur opstijven in de frigo
  5. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken
  6. Doe de platte kaas in een mengkommetje en roer goed door
  7. Doe de geweekte gelatine in een kommetje met het kokend water en meng tot alles opgelost is
  8. Voeg het water bij de platte kaas en roer opnieuw tot alles opgenomen is
  9. Doe het mengsel op de opgesteven bodempjes en laat opnieuw enkele uren opstijven in de frigo
  10. Wanneer ze mooi opgesteven zijn, snij je de vormpjes los en plaats je ze op een bord
  11. Werk af naar eigen smaak, voeg enkele schijfjes aardbei toe, enkele besjes...
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply