Hartenkoekjes

Hartenkoekjes

Wie houdt nu niet van lekkere koekjes? Maak nu zelf hartenkoekjes en verwen je geliefde en natuurlijk jezelf. Extra voordeel, deze koekjes zijn in no-time gemaakt.

Hartenkoekjes
Serves 16
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 gram patisseriebloem
  2. 250 gram koude hoeveboter (in blokjes gesneden)
  3. 160 gram kristalsuiker
  4. Smarties (of m&ms)
Instructions
  1. Doe de bloem, koude boter en de kristalsuiker in een mengkom
  2. Kreed het deeg tot alles aaneenhang
  3. Rol in een worst.
  4. Je kan het deeg nu eerst nog wat laten harden in de frigo, maar dit is niet noodzakelijk
  5. Verwarm de oven voor op 180°C
  6. Snij de rol in schijfjes van ongeveer 1 cm dik
  7. Leg de schijfjes op een, met bakpapier bedekte, bakplaat met voldoende ruimte ertussen, ze worden gemiddeld dubbel zo groot
  8. Maak een hartje met smarties in de koekjes. Leg deze telkens dicht tegen elkaar, want ze zullen nog verder van elkaar verspreiden.
  9. Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten
  10. Laat afkoelen op tafel (niet op een rooster, anders zullen de koekjes vervormen)
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply