Broodpudding

Broodpudding

Vaak oud brood over? Of gewoon eens zin in een simpel receptje voor een leuk dessertje bij de koffie? Maak dan zeker eens broodpudding.

Broodpudding
Serves 10
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 gram oud brood
  2. 6 dl melk
  3. goeie scheut cognac
  4. 1 appel
  5. 1 vanillestokje
  6. theelepel kaneelpoeder
  7. 80 gram bruine suiker
  8. 3 eieren
  9. 3 sneetjes peperkoek
  10. 100 gram witte chocolade
  11. Rechthoekige bakvorm
Instructions
  1. Warm de oven voor op 170 graden
  2. Breng de melk samen met het uitgeschraapte vanillestokje aan de kook.
  3. Schil de appel en snij deze in kleine stukjes. Doe dit in een kommetje en voeg hierbij de cognac.
  4. Snij het oud brood in stukjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
  5. Voeg het kaneelpoeder en de suiker bij het brood. Kluts de eieren los in een kommetje apart en voeg ook deze bij het brood.
  6. Snij de peperkoek in kleine stukjes en voeg bij het broodmengsel.
  7. Haal de vanillepeul uit de melk en giet de melk over het brood. Meng alles goed zodat je een zo egaal mogelijk beslag krijgt en het brood en de peperkoek de melk kunnen absorberen. Er mogen nog grotere stukjes brood inzitten.
  8. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en voeg bij het broodmengsel.
  9. Doe het mengsel in de bakvorm. Strijk deze egaal en zet in de oven voor ongeveer 1 uur.
Notes
  1. Als je een bakvorm uit siliconen neemt, dan moet je niet invetten, kies je voor een andere bakvorm, dan beboter en bebloem je deze beter eerst.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply