Aardbeien-mascarponemousse met oreo en witte chocolade

Aardbeien-mascarponemousse

Een eindje geleden kocht ik een siliconen vorm met halve cirkels, ik zocht naar inspiratie en probeerde een gemakkelijk recept voor aardbeien-mascarponemousse met oreo en witte chocolade.

Aardbeien-mascarponemousse met oreo en witte chocolade
Serves 12
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150 gram witte chocolade
  2. 300 gram mascarpone
  3. 50 gram suiker
  4. 2 eiwitten
  5. 1 zakje vanillesuiker
  6. 12 oreo's
  7. 150 gram aardbeien
Instructions
  1. Smelt de witte chocolade en strijk de vormpjes hiermee in. Probeer dit zo dun mogelijk te doen.
  2. Plaats in de koelkast zodat deze hard worden.
  3. Snij de aardbeien in kleine blokjes
  4. Klop de eiwitten samen met de suiker en vanillesuiker op tot schuim.
  5. Meng hieronder de mascarpone en de aardbeien.
  6. Vul de halve vormen met de mascarponemoussen en leg erbovenop een oreo-koekje. Druk een beetje aan zodat je een mooie halve vorm krijgt.
  7. Plaats minimum 3 uur in de frigo.
  8. Voor het serveren duw je de vormpjes uit de siliconenvorm en leg je deze omgekeerd op een bordje.
Notes
  1. Als je geen siliconenvorm hebt met halve cirkels, kan je ook siliconen cupcakevormpjes gebruiken
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply