Kip Tandoori

Kip Tandoori

Zin in Indiaans eten? Probeer dan eens deze kip Tandoori.

Kip Tandoori
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
  1. Voor de marinade
  2. 2 cm geraspte gember
  3. 2 geperste teentjes knoflook
  4. 500 gram kippenreepjes
  5. 300 gram Griekse yoghurt
  6. 1 theelepel zout
  7. 2 eetlepels olijfolie
  8. 1 eetlepel garam masala
  9. Chilipoeder naar smaak
Voor de saus
  1. 1 ui
  2. 2 teentjes knoflook
  3. 2 eetlepels koriander (mag zowel gedroogde als verse zijn)
  4. 1 theelepel garam masala
  5. halve theelepel gemalen komijn
  6. halve theelepel paprikapoeder
  7. 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  8. 1 kippenbouillonblokje
  9. 1 blik kokosmelk (400 ml)
  10. 1 eetlepel Griekse dikke yoghurt
  11. Olijfolie
Voor de afwerking
  1. - Naanbrood of rijst
Instructions
  1. Doe de kippenblokjes in een ruime kom. Doe hierbij de gember en knoflook en roer al eens goed door.
  2. Voeg dan de overige ingrediรซnten voor de marinade toe en roer alles zodat deze mooi verdeeld zijn.
  3. Dek af en zet zeker 4 uur in de koelkast. Liefst nog wat langer
Voor de saus
  1. Snij de ui in plakjes en pers de knoflook.
  2. Doe een scheut olijfolie in een ruime steelpan (straks gaan we hier ook nog de kip aan toevoegen)
  3. Bak de ui, olijfolie en de koriander in een tiental minuutjes gaar.
  4. Voeg de garam masala, komijn en paprikapoeder toe. Roer alles om.
  5. Giet het blik tomaten erbij, samen met 150 ml water en het bouillonblokje.
  6. Breng aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuurtje verder koken.
  7. Roer nu de kokosmelk erdoor en laat ongeveer 15 minuten verder garen.
  8. Als je kiest om dit met rijs te serveren kan je deze beginnen koken als de saus reeds 10 minuten opstaat.
  9. Bak de kip in een wokpan. Wanneer deze gaar zijn, voeg ze dan bij de saus. Roer alles nog eens goed door en laat nog even doorkoken.
  10. Als je kiest voor Naanbrood, maak deze dan klaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  11. Smakelijk!
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply