Groententaartje

Groententaartje

Wie mee doet aan 40 dagen zonder vlees kan misschien wel wat inspiratie gebruiken. Daarom dus een lekker recept voor een groententaartje.

Groententaartje
Serves 3
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 vel bladerdeeg
  2. 1 courgette
  3. 1 grote wortel
  4. 1 zoete aardappel
  5. 2 eitjes
  6. 250 ml melk
  7. Drie theelepels parmezaanse kaas
  8. Peper en zout
  9. Provençaalse kruiden
  10. Boter en bloem om in te vetten
  11. 3 quiche-vormpjes van ongeveer 14 cm diameter
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem het bladerdeeg en leg hierop één van de vormpjes die je zal gebruiken om je taartje in te maken. Snij ongeveer een halve centimeter rond de vorm een cirkel bladerdeeg uit.
  3. Herhaal dit nog twee keer, normaal krijg je drie vormpjes uit één vel bladerdeeg.
  4. Vet de vormpjes in met boter en bloem. Leg hierin het bladerdeeg, druk lichtjes aan en prik gaatjes in het deeg met een vork.
  5. Neem de zoete aardappel en schil deze. Neem dan een dunschiller en probeer lange slierten zoete aardappel te schillen. Rol deze dan op en zet rechtstaand in het taartvormpje. Herhaal dit tot de buitenste cirkel bedekt is.
  6. Neem nu de courgette en herhaal deze stappen voor de tweede cirkel, deze hoef je niet te schillen.
  7. Herhaal nog eens met de wortel (deze schil je best wel). De wortel bedekt het midden van het taartje.
  8. Doe de eitjes en melk in een kom. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Meng alles goed en verdeel dan over de taartjes.
  9. Strooi wat Parmezaanse kaas erover en plaats een kwartiertje in de oven.
Notes
  1. Je kan dit taartje als volwaardig gerecht eten (neem er dan wel twee per persoon), maar ook als bijgerecht.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply