Groentenlasagne

Groentenlasagne

Voor velen is het moeilijk om dagelijks aan hun portie groentes te komen. Met deze lekkere groentenlasagne is dit geen probleem meer!

Groentenlasagne
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 gele courgette
  2. 1 groene courgette
  3. 1 kleine butternut
  4. 3 wortelen
  5. 100 gram champignons
  6. 1 aubergine
  7. 250 gram ricotta
  8. 1 ei
  9. 500 gram gehakt
  10. 500 ml passata
  11. 100 gram gemalen kaas
  12. 1 ui
  13. 2 teentjes look
  14. Provençaalse kruiden
Instructions
  1. Snij alle groentes met een mandoline in lange dunne plakjes. Je hoeft de groentes niet te schillen, met uitzondering van de wortelen en butternut.
  2. Maak de gehaktsaus, snipper de ui en look fijn. Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg hierbij het gehakt en bak dit rul. Voeg dan de passata toe en laat even inkoken.
  4. Meng de ricotta met wat zwarte peper en het ei
  5. Begin nu aan de laagjes. Neem hiervoor een grote ovenschaal.
  6. Start met een lepel gehaktsaus. Leg hierop een laagje pompoen, groene en gele courgette.
  7. Verdeel één derde van de ricotta over het geheel.
  8. Maak nu een laagje met aubergine en de champignons.
  9. Verdeel de helft van de spaghettisaus over de laagjes
  10. Maak opnieuw een laagje van pompoen, groene en gele courgette.
  11. Verdeel nog een derde van de ricotta erover
  12. Nu opnieuw een laagje aubergine en champignon
  13. Voeg de rest van de gehaktsaus toe, verdeel hierover ook de rest van de ricotta.
  14. Werk af met gemalen kaas.
  15. Plaats ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply