Escalope Milanese

Escalope Milanese

Escalope Milanese is een klassieker die weinig extra uitleg nodig heeft. Voor de liefhebbers van de Mediterrane keuken kan je hier het receptje terugvinden.

Escalope Milanese
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 kalfslapjes
  2. 1 ei
  3. 50 gram bloem
  4. 50 gram paneermeel
  5. 100 gram rozemarijn
  6. 400 ml passata
  7. 1 theelepel sambal
  8. 1 sjalot
  9. 0,5 dl rode wijn
  10. 1 teentje knoflook
  11. Oregano
  12. Rozemarijn (enkele takjes)
  13. 200 gram spaghetti
Instructions
  1. Maak eerst de saus
  2. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de rozemarijn toe samen met de sambal (als je niet van pikant houd, doe dan wat minder sambal erbij)
  4. Voeg de rode wijn toe en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg de passata toe en laat een 10tal minuten inkoken
  6. Neem dan drie schaaltjes waarin in één het paneermeel doet, in één de bloem en in één het losgeklopte ei.
  7. Kruid de bloem met wat peper, zout en oregano.
  8. Voeg de helft van de geraspte Parmezaan toe aan het paneermeel
  9. Wentel de kalfslapjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
  10. Verwarm een grote scheut olijfolie (lapjes mogen zo'n cm in de olie staan) in een braadpan.
  11. Bak nu het kalfsvlees, (let op dit moet slechts enkele minuten dus zet eerst het water op voor de pasta)
  12. Kook de pasta gaar terwijl je het vlees bakt. Laat het vlees uitlekken op wat keukenpapier.
  13. Voeg de afgegoten pasta toe aan de tomatensaus en meng alles.
  14. Serveer het vlees samen met de pasta en wat geraspte Parmezaanse kaas
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply