Savooistoemp

Savooistoemp

Winter is coming… Hierbij hoort dan ook stoemp, zelf ben ik fan van de savooistoemp. Met wat baconreepjes is dit zowel geschikt als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht.

Savooistoemp
Serves 4
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 savooikool
 2. 1 kilo aardappelen
 3. 250 gram baconreepjes
 4. 100 ml melk
 5. klein klontje boter
 6. 150 ml water
 7. 1 eetlepel rundsbouillon
 8. scheutje olijfolie
 9. nootmuskaat
 10. peper & zout
Instructions
 1. Verwijder de buitenste bladen van de savooikool. Neem nu telkens enkele bladen en snij deze eerst horizontaal in reepjes en dan nog eens verticaal in stukjes.
 2. Neem een ruime wokpan of pot, doe hierin een scheutje olijfolie en voeg de savooikool toe. Roer geregeld om zodat deze overal kan garen. De kool zal slinken in hoeveelheid terwijl deze gaart. Kruid goed met peper, zout en nootmuskaat.
 3. Schil ondertussen de aardappelen en snij deze in stukken. Neem een kookpot met water en kook hierin de aardappelen gaar.
 4. Neem dan een pan, doe hierin een scheutje olijfolie en bak de baconreepjes hierin gaar. Wanneer deze gaar zijn, doe ze dan bij de savooikool.
 5. Doe nu in de braadpan van de bacon het water en de rundsbouillon en klop alles los met een garde. Laat wat inkoken zodat je een lekkere bruine saus krijgt.
 6. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en plet deze samen met de melk tot een lichte puree. Meng de puree onder de savooikool met bacon.
 7. Doe de savooipuree in een potje en serveer met wat saus.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply