Pasta- en quinoasalade

pastasalade

Het is weer BBQ-tijd, dus ook tijd voor de lekkere slaatjes. Hierbij twee receptjes om jouw BBQ onvergetelijk te maken!

Quinoasalade

Quinoasalade
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1,5 koppen quinoa
  2. 3 koppen water
  3. half blokje groentenbouillon
  4. 15 kerstomaatjes
  5. 15 bolletjes mozzarella
  6. 1 eetlepel pijnboompitten
  7. 2 handen rucola
  8. 3 eetlepels olijfolie
  9. 1/2 theelepel grof zout
  10. Peper
Instructions
  1. Spoel de quinoa eventjes onder koud water.
  2. Doe deze dan samen met het water en het bouillonblokje in een kookpot. Wanneer het water kookt, zet het vuur dan lager. Wanneer al het water is opgenomen, zet de pot dan opzij met het deksel er nog op en laat 5 minuten wellen.
  3. Roer daarna alles nog even om en laat afkoelen.
  4. Wanneer de quinoa is afgekoeld, voeg dan de olijfolie, pijnboompitten, gehalveerde tomaten, gehalveerde mozzarellaballetjes en het zout en de peper toe.
  5. Roer alles om, doe in een serveerschaal ÊÊn hand rucola, voeg hier het quinoamengsel aan toe en werk af met nog een hand rucolasalade.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/
Pastasalade

Pastasalade met feta
Serves 6
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1,5 kopjes Griekse pasta
  2. 1 liter water om de pasta te koken
  3. 200 gram feta
  4. 10 kleine gele tomaatjes
  5. 10 kerstomaatjes
  6. Pijpajuin als afwerking
  7. Bieslookvinaigrette
  8. Olijfolie
  9. Eventueel chili-olijfolie
Instructions
  1. Kook de Griekse pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Eens deze gekookt is, spoel dan overvloedig met koud water en laat afkoelen.
  3. Voeg een tweetal eetlepels olijfolie en ongeveer 3 eetlepels bieslookvinaigrette toe. Als je dit wenst, voeg dan nog een kleine eetlepel chili-olijfolie toe.
  4. Snij de tomaatjes in twee of vier en de feta in kleine blokjes.
  5. Meng deze onder de pasta.
  6. Snij de pijpajuin fijn en werk de pasta hiermee af.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply