Bloemkoolcouscous

Bloemkoolcouscous

Op zoek naar een alternatief voor rijst of couscous? Probeer dan eens deze bloemkoolcouscous. Zo heb je meteen de nodige portie groentjes binnen en het is in heel weinig tijd klaar!

Bloemkoolcouscous
Serves 2
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 volledige bloemkool
  2. Provençaalse kruiden
  3. Paprikapoeder
  4. Enkele druppels citroensap
  5. 2 goeie eetlepels olijfolie
Instructions
  1. Snij de bloemkool in grove stukken (ook de steel mag je opeten, de blaadjes laat je achterwege)
  2. Cutter deze fijn tot je kleine korreltjes (couscous-grootte) krijgt.
  3. Verwarm de olijfolie in een wokpan en wok hierin de bloemkool in enkele minuutjes gaar. Blijf zeker voldoende roeren want deze brandt gemakkelijk aan
  4. Kruid bij met Provençaalse kruiden, paprikapoeder en citroensap.
Notes
  1. Geen fan van bloemkool, je kan dit ook perfect met broccoli klaarmaken.
Cuisine Eline http://cuisineeline.be/

Leave a Reply